Krevetės ant iešmelių

Krevetės ant iešmelių

4 porcijoms Jums reikės: 1 svogūnas, 1 skiltelė česnako, 1 valg. šaukšt. aliejaus, 500 g trintų pomidorų arva kečupo, 2 valg. šaukšt. vorčesterio

10 svarbiausių daiktų, stovyklaujant gamtoje
Audronės rastiniai nameliai Šventojoje
Velniški sparneliai

4 porcijoms Jums reikės:
1 svogūnas,
1 skiltelė česnako,
1 valg. šaukšt. aliejaus,
500 g trintų pomidorų arva kečupo,
2 valg. šaukšt. vorčesterio padažo,
1 arbat. šaukšt. malto čili,
2 valg. šaukšt. raudonojo vyno acto,
1 valg. šaukšt. romo,
1-2 arbat. šaukšt. rudojo cukraus,
250 g stambių krevečių,
125 g rūkytos kiaulienos šoninės,
druskos ir pipirų pagal skonį.

1. Nulupkite svogūną ir česnaką, smulkiai supjaustykite ir pakepinkite gerai įkaitintame aliejuje. Nuimkite nuo ugnies, atvėsinkite ir įpilkite 50 ml vandens, pertrintus pomidorus (arba kečupą), vorčesterio padažą, čili, actą, romą, cukrų bei pagal skonį druskos ir maltų juodųjų pipirų. Nuolat maišant kaitinkite iki virimo ir dar pavirkite 10 min. neuždengus dangčiu ant silpnos ugnies, o paskui pusvalandį atvėsinkite.

2. Krevetes nuplaukite ir nusausinkite. Užpilkite paruoštu padažu ir palikite marinuotis 30 min.

3. Rūkytą kiaulienos šoninę supjaustykite plonytėmis permatomomis juostelėmis. Krevetes išimkite iš padažo ir apvyniokite kiekvieną šoninės gabalėliu, užsmeikite ant medinio iešmelio (po 4 ant kiekvieno iešmo; prieš tai juos sutepkite aliejumi). Kepkite įkaitintame grilyje arba ant grotelių virš laužo 4-5 min. iš kiekvienos pusės. Patiekite apibarstę žalumynais.

Šį patiekalą pagaminsite per 40 min.
Energetinė vertė: 160 kcal/1 porc.
Baltymų – 18g,
Riebalų – 7g,
Angliavandenių – 5 g.

COMMENTS

WORDPRESS: 0
DISQUS: 0