Laikrodžių muziejus

HomeMuziejai

Laikrodžių muziejus

1977 metais Klaipėdos paveikslų galerijoje buvo atidaryta pirmoji Lietuvoje senovinių laikrodžių paroda, sudaryta iš klaipėdiečių kolekcininkų Vytauto

Kaimo turizmo sodyba – Baltų burlaivis
Baidarių nuoma – www.baidare.com
Van vila

1977 metais Klaipėdos paveikslų galerijoje buvo atidaryta pirmoji Lietuvoje senovinių laikrodžių paroda, sudaryta iš klaipėdiečių kolekcininkų Vytauto Jakelaičio, Dionizo Varkalio ir kitų eksponatų. Paroda susilaukė didelio klaipėdiečių ir miesto svečių susidomėjimo, todėl 1984 m. čia atidarytas Laikrodžių muziejus.

Detalizuojant Laikrodžių muziejaus teminį planą, paaiškėjo, jog trūksta eksponatų. Norint akivaizdžiai parodyti laikrodžių konstrukcijų raidos istoriją, teko sukurti daugelio saulės, vandens, ugnies, smėlio laikrodžių modelius, mechaninių laikrodžių detales. Laikrodžių konstrukcijų raidos istorija išdėstyta pirmojo aukšto keturiose ekspozicinėse salėse, o antrojo aukšto penkiose salėse laikrodžiai parodyti pagal formas ir stilius.

Laikrodžių muziejaus didžiąją rinkinių dalį sudaro mechaniniai laikrodžiai. Įrengta ekspozicija leidžia pamatyti ir suprasti, kokiais prietaisais matuojamas laikas ir koks ilgas bei sudėtingas tų prietaisų vystymosi kelias. Jo ištakos siekia seniausius žmonijos istorijos laikus, lydi mus šiandieną ir veda į ateitį.

Laikrodžių muziejus yra svarbus kultūrinio, mokslinio, filosofinio pasaulio pažinimo centras.

Informacija kontaktams

Liepų g. 12,
Klaipėda, Lietuva
Tel. 8 46 410414
El. paštas: klm@takas.lt

COMMENTS

WORDPRESS: 0
    DISQUS: 0